Drücke „Enter”, um zum Inhalt zu springen.

Bitcoin vil aldri være virkelig privat, sier Andreas Antonopoulos

admin 0

Andreas Antonopoulos sier at Bitcoin sannsynligvis aldri vil ha personvernfunksjoner som de i Monero.

Bitcoin-pedagog Andreas Antonopoulos sier at han gjerne vil se flere personvernfunksjoner på Bitcoin, men det er lite sannsynlig at de snart vil skje

I en spørsmål om livestream på Antonopoulos ‚YouTube-kanal 7. juli, sa han at Bitcoin ( BTC ) neppe ville implementere personvernfunksjoner som ligner på de som ble brukt av Monero ( XMR ).

Antonopoulos sa at det å skape slike funksjoner på et cryptocurrency som BTC „ville skape enorme kontroverser.“ I tillegg sa han at strukturen til Bitcoin ganske enkelt ikke tillater ringsignaturer og stealth-adresser.

„Jeg tror at det vi snart skal se, er Schnorr, Taproot og Tapscript, som åpner for mange forbedringer,“ sa Antonopoulos, „men de har fremdeles ikke bevis på null kunnskap eller typer ringesignaturer og stealth-adresser som er gjort i Monero. Bitcoin Evolution er ikke en personvernmynt. ”

Bitcoin-personvernfunksjoner effektive?

Funksjonene som Antonopoulos viser til – Schnorr, Taproot og Tapscript (en skriptoppdatering til Taproot) – er blitt sitert av andre i kryptomiljøet som å ha potensialet til å gjøre Bitcoin mer privat.

Forskningsdirektøren ved blockchain-firmaet Blockstream Andrew Poelstra har omtalt Taproot som et system som muligens kan gjøre enhver transaksjon som for det meste ikke kan skilles fra hverandre på BTC-blockchain. Imidlertid bemerket han at „transaksjonsbeløp og transaksjonsgrafen fremdeles er eksponert, noe som er mye vanskeligere å ta tak i.“

Multisignaturordninger (MuSigs) fra Schnorr er en annen mulighet. Poelstra sa at ved bruk av denne metoden ikke avslører det opprinnelige settet med signere , eller til og med gir antall signatører for MuSig-transaksjoner.

Bitcoin kan betraktes bedre som pseudonyme snarere enn fullt anonyme, ettersom mange transaksjoner på BTC-blockchain fremdeles kan spores selv med disse personvernforbedringene.

Die Kommentare sind deaktiviert.